Usability و SEO با هم ارتباطی دارند یا نه؟

Usability و SEO با هم ارتباطی دارند یا نه؟

درک #Usability یا کاربردپذیری یک‌ وبسایت آسون نیست. شاید تشخیص این موضوع که یک وبسایت برای استفاده کاربر خوب نیست، خیلی سخت نباشه اما قطعا درک اجزا و المان‌های یک وبسایت خوب کار پیچیده‌تری هست، به خصوص وقتی مدت طولانی با یک‌ سایت کار می‌کنیم و نمیتونیم دید درستی از بیرون بازی بهش داشته باشیم.

کاربردپذیری خوب به این معناست که کاربران می‌تونن کارهای خودشون رو به سرعت و با حداقل استرس و خطا انجام بدن و در نهایت از تعامل با یک محصول احساس رضایت کنن.

ما میدونیم که هدف #SEO، به دست آوردن کاربر یا Acquisition و هدف Usability بهبود تجربه کاربری با Retention هست.

حالا شاید بپرسیم که Usability و SEO با هم ارتباطی دارند یا نه؟

عملکرد سایت یکی از کلیدی‌ترین و واضح‌ترین معیارهای Usability هست (برای مثال هیچکس یک وبسایت کند رو دوست نداره). از طرفی بهینه‌سازی عملکرد هم نقش مهمی در رشد وب سایت داره. بنابراین شاید در ابتدا رابطه سئو و Usability پیچیده به نظر برسه اما در طول زمان متوجه میشیم هر دو مورد به تولید یک محصول (وب سایت) با کیفیت تمرکز دارن. به عبارت ساده‌تر Usability بالا منجر به تجربه کاربری بهتر و از طرفی بهبود سئو و افزایش ترافیک میشه.

پس اثر جادوی سیاه سئو‌ کمتر و اهمیت تولید یک وبسایت با کیفیت برای کاربر بیشتر میشه.

این نکته رو هم در نظر داشته باشید که Usability با Accessibility فرق داره. دسترس‌پذیری (Accessibility) به تسهیل دسترسی افراد به وب سایت، حتی افراد با نیازهای ویژه می‌پردازه. در حالی که کاربردپذیری (Usability) مرتبط با تجربه استفاده از وب سایته.

به‌علاوه کاربردپذیری رو نباید با تجربه‎‌ی کاربری (UX) و سهولت استفاده اشتباه گرفت، کاربردپذیری جزئی از طراحی تجربه‌ی کاربر و دومین سطح در تجربه کاربریه.

یک محصول کاربرد پذیر باید بتونه پاسخ خوبی برای فاکتورهایی ازجمله امکان یادگیری راحت، میزان کارایی، میزان یادسپاری، خطاهای احتمالی و میزان رضایت کاربر داشته باشه.

حالا فاکتورهایی که بین سئو و کاربردپذیری یک وبسایت باید در نظر گرفت و ابزارهایی برای تست‌شون، شامل مواردی میشن که در ادامه لیست کردم:

🔹بررسی و تست تجربه کاربری سایت ( ابزار Hotjar)
🔹سرعت بارگذاری صفحات (ابزار PageSpeed Insights)
🔹بررسی Accessibility (ابزار https://wave.webaim.org)
🔹قابل ایندکس بودن وب سایت (اکستنشن Meta Seo Inspector)
🔹بهینه‌سازی کد منبع HTML و CSS (ابزارهای validator.w3.org و https://lnkd.in/ePs3KE7T)
🔹کاهش خطاهای سرچ‌کنسول(ابزار GSC)